Bucuresti, 31 decembrie 2016

UPDATE ora 12.30 - TRAFIC REDESCHIS ÎNTRE IZVORUL MUREȘULUI-IZVORUL OLTULUI

Pana la redeschiderea in conditii de siguranta a circulatiei feroviare intre statiile Izvorul Oltului si Izvorul Muresului, pasagerii de la trenurile aflate in circulatie au fost transbordati cu mijloace auto pe distanta Izvorul Oltului - Izvorul Muresului si retur.

Informații Trenul meu

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din staţii sau la telefon 021/9521 (trafic intern).

Numerele de telefon de la stațiile CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Informații telefonice:http://www.cfrcalatori.ro/ro/informatii-telefonice .

Informaţii în timp real despre situaţia circulației trenurilor pot fi găsite pe site-ul www.cfr.ro la sectiunea Trenul meu: http://cfr.ro/index.php/cauta-tren sau accesand camerele web – tabele cu orele de sosire/plecare din gările Bucureşti Nord, Craiova, Timişoara, Braşov şi Iaşi http://www.cfr.ro/…/content/article/2-uncat…/2273-camere-web

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Tarife în ţară: http://www.cfrcalatori.ro/ro/tarife-tara

======

București, 31 decembrie 2016 / preluare comunicat CFR Infrastructura - https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/photos/a.940649792636556.1073741829.894054857296050/1438942496140614/?type=3&theater

UPDATE ora 12.30 - TRAFIC REDESCHIS ÎNTRE IZVORUL MUREȘULUI-IZVORUL OLTULUI

Secții unde se circulă pe un singur fir:

Călărași - Turda (SRCF Cluj) se circulă doar pe firul I Cojocna - Apahida (SRCF Cluj) se circulă doar pe firul I

Secții pe care se circulă cu restricție de viteză:

Gura Motrului - Turceni, fir I (SRCF Craiova) Govora - Râureni, fir I (SRCF Craiova) Apața - Augustin (SRCF Brașov) Remetea Mare - Timișoara Est (SRCF Timișoara)

UPDATE ora 11.00 - NU SUNT TRENURI BLOCATE, TRAFICUL FEROVIAR SE DESFĂȘOARĂ ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ!

Secții unde se circulă pe un singur fir:

Secții pe care se circulă cu restricție de viteză:

Gura Motrului - Turceni (SRCF Craiova) Govora - Râureni (SRCF Craiova) Apața - Augustin (SRCF Brașov) Buzău-Ulmeni (SRCF Galați) Remetea Mare - Timișoara Est (SRCF Timișoara)

Trenurile care tranzitează aceste zone întregistrează întârzieri, pe intervalele de stații sus-menționate, de maximum 15-20 min .

Se menține închis traficul feroviar între stațiile Izvorul Mureșului - Izvorul Oltului. Trenurile înscrise în grafic și care tranzitau această zonă circulă pe rută ocolită: Brașov-Teiuș-Războieni-Cluj Napoca.

UPDATE ora 10.00 - NU SUNT TRENURI BLOCATE, TRAFICUL FEROVIAR SE DESFĂȘOARĂ ÎN CONDIȚII DE SIGURANȚĂ!

Secții pe care se circulă cu restricție de viteză:

Trenurile care tranzitează aceste zone întregistrează întârzieri, pe intervalele de stații sus-menționate, de 15-20 min .

Situație trafic feroviar, ora 07.00

Circulaţia trenurilor este adaptată în cursul acestei zile la condiţiile meteo nefavorabile.

Pe relațiile Constanța-Mangalia și Medgidia-Tulcea, din cauza rafalelor puternice de vând, CFR Călători a introdus tracțiune Diesel.

Traficul feroviar a fost închis între stațiile Izvorul Mureșului - Izvorul Oltului începând cu ora 6.00, după ce locomotiva trenului R 4504 a deraiat de o osie. Pentru continuarea călătoriei, pasagerii trenului R 4504 au fost transbordați cu mijloace auto. Trenurile înscrise în grafic pentru prima parte a acestei zile vor circula pe rută ocolită: Brașov-Teiuș-Războieni-Cluj Napoca.

Pe intervalul de staţii Remetea Mare - Timișoara Est (SRCF Timișoara), din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului, a fost introdusă o restricţie de viteză de 5 km/h, trenurile circulând pe porţiunea respectivă sub atenta supraveghere a personalului feroviar.

Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul Camere web  http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web

Dacă sunteţi deja în tren accesaţi de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.