Bucureşti, 30 decembrie 2016

com - oanaToate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă. La nivelul fiecărei unități CFR Călători conducerile sunt organizate în grafic de lucru iar personalul este dimensionat corespunzător. Comandamentul de iarnă și echipele feroviare sunt pregătite pentru a interveni. Sunt de asemenea, pregătite locomotive de ajutor, utilaje şi personal specializat de intervenție.

De pe ruta Medgidia-Tulcea au fost retrase automotoarele și introduse locomotive diesel cu vagoane și pluguri întărite. De asemenea, ne-am organizat cu locomotive diesel și în alte locuri, în caz că zăpada nu ne va permite circulația cu automotoare. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar stațiile de preîncălzit vagoane funcționează la parametri normali.

Au fost suplimentate trenurile cu număr maxim de vagoane admise de secție si de remorcare pe Valea Prahovei, spre Moldova și de la Constanța spre munte deoarece ne așteptăm ca în aceste zone să fie o afluența mare de călători.

Menținem legătura cu gestionarul de Infrastructură astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care vor fi modificări în circulația trenurilor, acestea vor fi publicate pe toate canalele de noastre de comunicare.

De asemenea, călătorii pot obţine informaţii despre circulaţia trenurilor la tel 0219521 sau accesand camerele web – tabele cu orele de sosire/plecare din gările Bucureşti Nord, Craiova, Timişoara, Braşov şi Iaşi http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web

Trenul meu - informaţii despre trenurile aflate în circulaţie. Numărul trenului va fi scris în câmpul aferent şi se va apăsa butonul Informaţii tren http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren Fotografia postată de CFR Infrastructura.

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.