Update ora 11.00, reluare trafic feroviar în partea de vest a țării
CFR SA informează că traficul feroviar a fost reluat la ora 11.00 pe secția CF Caransebeș – Orșova.
Toate trenurile oprite în gări, în intervalul orar necesar desfășurării operațiunilor de intervenție pentru reluarea traficului în condiții de siguranță, vor tranzita segmentul Slatina – Timiș – Teregova, cu locomotivă Diesel.
———

București, 28 iunie 2019

Ca urmare a furtunilor violente din vestul țării ce au condus la căderi de arbori pe linia de contact sau pe calea ferată, sunt afectate mai multe trenuri care circulă pe magistrala 900 și liniile aferente.

Echipele de intervenție CFR SA lucrează pentru deblocarea liniilor și asigurarea gabaritelor de trecere.

CFR Călători a dispus oferirea de pachete alimentare și apă în stațiile Caransebeș, Craiova și București Nord pentru călătorii din trenurile afectate. De asemenea, se asigură asistarea călătorilor din aceste trenuri și s-au luat măsuri suplimentare de igienizare a garniturilor în parcurs.

Din data de 27 iunie ora 20:20 și până la acest moment, trenurile CFR Călători a căror circulație este afectată, sunt:

  • Trenul IR 1922 Arad – Mangalia
  • Trenurile R 9172 și R 9159 Reșița Sud – Caransebeș și retur (sosite)
  • Trenul IR 1693 București Nord – Timișoara Nord
  • Trenul IR 1696 Timișoara Nord – București Nord
  • Trenul R 9551 Orșova – Crușovăț
  • Trenul IR 1695 București Nord – Timișoara Nord
  • Trenul IR 1692 Timișoara Nord – București Nord
  • Trenul IR 1991 Mangalia – Timișoara Nord

Intrucât situația este în evoluție, întârzierile trenurilor variază în acest moment de la 100 la 500 de minute.

Pentru zonele feroviare afectate, CFR Călători a pus la dispoziția gestionarului de infrastructură, locomotive Diesel.

Restituire contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Tarafic intern.

CFR Călători cere scuze călătorilor pentru disconfort şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop realizarea circulaţiei feroviare în condiţii de deplină siguranţă.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon din stațiile CFR (https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/), 021/9521 (pentru traficul intern plecări/sosiri din București Nord) sau să se adreseze personalului nostru din stații.

De asemenea, pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor, precum și programul trenul meu http://cfr.ro/index.php/cauta-tren  care oferă informații în timp real cu privire la localizarea trenurilor înscrise în circulație.