Școala Altfel este o oportunitate pentru copiii noștri de a ieși din rutina de zi cu zi a programei școlare.
Mulți dintre ei au ocazia de a călători pentru prima dată cu trenul, mijlocul de transport cel mai prietenos cu mediul înconjurător.
Învață că regula de bază a călătoriei cu trenul este aceea de a avea bilet.
Când? 19 iunie 2017 Unde? Muzeul de locomotive cu abur Reșița
Când? 28 martie 2017 Unde? Craiova – Tg. Jiu / Oravița – Anina
Micii călători au ocazia să afle unde pot găsi informații despre mersul trenurilor, cum și de unde se cumpără un bilet, dar și reguli elementare de comportament în timpul mersului cu trenul.
Școala altfel… în tren pe ruta Craiova – Tg. Jiu … video
Școala altfel … în tren pe ruta Oravița – Anina … video
Pentru mai multe fotografii click aici.
Când? 18 – 22 aprilie 2016
Peste 5000 de copii au ascultat „Glasul roților de tren”, fie din tren sau chiar din cabina de comandă a Săgeților Albastre.
Copiii au lăsat ghiozdanele deoparte şi le-au înlocuit cu compostorul de bilete şi cu chipiul de ceferist. Extrem de disputat a fost desigur locul de la manşa trenului, scaunul mecanicului de locomotivă. Copiii au aflat câteva din detaliile meseriei de ceferist.
Prin joc, voie bună şi experiment, micuţii au aflat că trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător şi că, regula de bază, pentru efectuarea unei călătorii, este aceea de a avea BILET!
În Remiza de automotoare BUCUREȘTI au început cu câteva lucrări creative de călătorie, iar apoi au trecut la lucruri serioase. Au luat compostorul şi au urcat pe scaunul mecanicului ca să scoată trenul din “gară”. Cei mici au fost “călători” creativi: în tren au confecţionat din materiale reciclabile diverse amintiri din călătoria lor imaginară (trenuleţul Thomas sub formă de ramă foto).
La CONSTANŢA au fost primiţi în holul caselor de bilete cu baloane şi fursecuri. Au pornit de la casele de bilete, au citit informaţiile de pe panoul mersul trenurilor. Au aflat regulile de călătorie cu trenul și au vizitat biroul impiegatului de mișcare exterior. Apoi au pornit într-o călătorie cu trenul de la Constanța la Eforie Sud. S-au jucat de-a controlorul de bilete și de-a mecanicul de locomotivă. Copiii au fost curioşi, au pus întrebări şi au umplut gara de veselie!
La TIMIȘOARA copiii au beneficiat de o experiență interactivă în hala de reparatii vagoane și în Depoul de Locomotive Timisoara unde li s-a prezentat modul de remizare a locomotivelor și placa turnantă; Au plecat mai apoi în călătorii adevărate cu Săgeata Albastră pe relația Timișoara Nord – Jimbolia și retur.
Și CRAIOVA, BRAȘOVul, CLUJul, IAȘIul și GALAȚIul au spus si ei, prezent! Copiii au pornit în excursie cu trenul pe diferite trasee, au vizitat depouri de locomotive sau au vizitat bordul de comanda al trenului ”Săgeata Albastră”.
Când? 23 – 24 noiembrie 2016