Destinații de weekend cu CFR Călători

CFR Călători îți propune să descoperi destinații turistice și culturale interesante și să participi la evenimente de top din România!

Festivalul Medieval Oradea, unul dintre cele mai mari festivaluri medievale din România, revine în acest weekend în Cetatea Oradea cu o nouă ediție, mai eroică, mai spectaculoasă, mai epică!
Trei zile de festival, peste 600 sute de cavaleri, luptători și personaje de legendă din 9 țări, turniruri, competiții internaționale, meșteșuguri și tradiții, menestreli, spectacole cu foc, concerte live, te așteaptă la Oradea! Bucură-te de un spectacol de neuitat și de experiențe medievale autentice!

Alege să călătorești cu trenurile CFR Călători la Oradea și beneficiază de ofertele de transport:

  • biletul dus-întors – la cumpărarea cu minim 1 zi înainte de efectuarea călătoriei, reducerea* este de 10%. Detalii, aici.
  • reducerea la cumpărarea cu anticipație
    – la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
    – la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
    Detalii, aici.
  • cardul TrenPlus – la achiziționarea unui card, reducerea* este de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici.
  • reducerea de grup
    – pentru grup 20 – 40 persoane, reducerea* este de 15%
    – pentru grup 41 – 80 persoane, reducerea* este de 20%
    – pentru grup mai mare de 80 persoane, reducerea* este de 25%.
    Detalii, aici.

Notă: *Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Pentru a vedea orarul trenurilor CFR Călători spre Oradea şi pentru a cumpăra bilete de tren, intră aici!

∗∗∗∗∗

Festivalul Medieval Oradea 2024 se deschide oficial în data de 4 iulie, cu o paradă spectaculoasă a cavalerilor, care va porni la ora 18:00 de la Centrul Comercial Crișul. Alaiul va străbate Calea Republicii, Piața Ferdinand, va trece pe Podul Sf. Ladislau și va ajunge până în Piața Unirii, unde va avea loc o paradă de modă medievală și un spectacol cu spadasini.
Din 5 în 7 iulie, Cetatea Oradea devine loc de întâlnire pentru cavaleri, domnițe, oșteni, menestreli veseli, meșteri medievali, artiști și chiar îmblânzitori de foc, care te vor purta într-o călătorie istorică plină de farmec.  Atmosfera va fi completată de costumele de epocă, muzica medievală, clinchet de armuri și ropote de cai.

În premieră, Festivalul Medieval Oradea va găzdui Campionatul Internațional de “TAP-fight”, un sport de contact cu bază istorică, în cadrul căruia se folosesc arme, echipamente, armuri și unelte din diferite perioade istorice. Tot ca o noutate, la festival se vor desfășura turniruri cu lance balsa, iar competiția va aduce la Oradea 14 cavaleri din Canada, Norvegia, Franța, Slovacia și România.
Arena de lupte va fi animată timp de trei zile cu antrenamente călare, competiții nobiliare, jocuri vânătorești, turniruri spectaculoase și bătălii de noapte.
În curtea interioară a Cetății, comercianții iscusiți te vor aștepta cu preparate gustoase, iar artizanii talentați vor expune obiecte tradiționale și de inspirație medievală.
Pe Aleea Meșteșugarilor din Șanțul Cetății, meșteri fierari, tâmplari, țesători, pielari, olari, sticlari își vor arăta măiestria; vei găsi aici o turnătorie de bronz, un atelier de făcut monede și un atelier de scrib medieval.
În zona taberelor medievale vor avea loc concursuri tematice, jonglerii, concerte de muzică medievală, spectacole cu foc și tot aici va fi amenajată Taverna Medievală, unde curioșii vor avea ocazia să vadă cum se produce berea artizanală și, bineînțeles, să o savureze alături de o gustare medievală.
Cei mici se vor putea iniția în artele vechi, participând la ateliere de tir cu arcul, olărit, tâmplărie și pielărie. În zona dedicată copiilor din Șanțul Cetății, vor avea loc zilnic concerte de muzică medievală, teatru de păpuși, dans și magie. Programul include și artiști levitatori, povești medievale, dresură de păsări de pradă.
Iar la scena principală, te așteaptă în fiecare seară concerte, DJ seturi, spectacole cu acrobații, dans și efecte pirotehnice!

Programul complet al Festivalului Medieval Oradea 2024, aici!

Descoperă Oradea, capitala Art Nouveau a României, cu ajutorul tururilor ghidate gratuite, oferite de VisitOradea!
Până în 15 septembrie, în fiecare weekend, ești așteptat să descoperi spectaculosul muzeu în aer liber, Oradea!
Orar tururi ghidate:
– Vineri, ora 18:00
– Sâmbătă și Duminică, ora 10:00.

Călătorește cu CFR Călători la Oradea și ia parte la Festivalul Medieval!

Instalează aplicația CFR Călători Bilete online și cumpără biletul direct de pe telefon!

sau

Cumpară bilete ONLINE în trafic intern

Cumpără

Surse: https://www.visitoradea.com/, https://festivalulmedievaloradea.ro/.