CFR Calatori
sigla guvern

Tarifele titlurilor de călătorie metropolitane

Conform prevederilor din OMTI 1039 / 2024, tipurile de titluri de călătorie metropolitane sunt definite astfel:

  • biletul de călătorie metropolitan valabil pentru o singură călătorie pe o singură linie (traseu) a unei zone metropolitane, cu un singur tren al oricărui operator feroviar, pe parcursul unei zile stabilite la achiziționare;
  • abonament metropolitan valabil pentru mai multe călătorii pe o anumită zonă metropolitană (între stațiile cf/punctele de oprire care deservesc zona respectivă), cu trenuri de orice rang ale oricărui operator de transport feroviar de călători, în intervalul de timp de valabilitate; abonamentele metropolitane sunt valabile pentru călătoria timp de 3, 24 și 72 de ore, respectiv 7, 15 și 30 de zile consecutive.

Important de știut!

Titlurile de călătorie metropolitane NU dau dreptul la modificarea contractului de transport (întreruperea călătoriei, amânarea/ anticiparea călătoriei în afara perioadei de valabilitate, renunțarea la călătorie cu restituirea sumelor încasate).

La titlurile de călătorie metropolitane, rezervarea locului nu este obligatorie.

În prima etapă de implementare a OMTI nr. 1039/2024, titlurile de călătorie metropolitane se vor emite numai online, prin Ghișeul Unic (platforma pusă la dispoziție de Autoritatea pentru Reformă Feroviară).

Tarife abonamente metropolitane Descarcă
Tarife călătorie metropolitană Descarcă
Cumpără bilete online