17 aprilie 2025
Urmare a solicitării CNCF CFR SA pentru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară, vor interveni modificări în circulaţia trenurilor, astfel:
Lucrări între stațiile Sansimion – Sâncrăieni – Miercurea Ciuc în zilele de 17 şi 18 mai 2025
- trenul IR 1541 Iaşi – Braşov va circula conform graficului de circulație pe ruta Iași – Miercurea Ciuc și ca tren IR 12541 pe distanța Băile Tușnad (plecare ora 13.30) – Brașov (sosire ora 14.33). Între staţiile Miercurea Ciuc – Băile Tușnad se va asigura transportul călătorilor cu mijloace auto.
- trenul IR 1543 Brașov – Iași va circula conform graficului de circulație pe ruta Miercurea Ciuc – Iași și ca tren IR 12543 pe distanța Brașov (plecare ora 12.02) – Băile Tușnad (sosire ora 13.04). Între staţiile Băile Tușnad – Miercurea Ciuc se va asigura transportul călătorilor cu mijloace auto.
- trenul IR 1645 București Nord–Târgu Mureș va circula conform graficului de circulaţie pe ruta Bucureşti Nord – Sansimion şi ca tren IR 12645 pe distanța Miercurea Ciuc (plecare ora 18.00) – Târgu Mureș (sosire ora 22.03). Între staţiile Sansimion – Miercurea Ciuc se va asigura transportul călătorilor cu mijloace auto.
- trenul IR 1646 Târgu Mureș – București Nord va circula conform graficului de circulaţie pe ruta Sansimion – Brașov şi ca tren IR 12646 pe distanța Târgu Mureş (plecare ora 13.20) – Miercurea Ciuc (sosire ora 17.16). Între staţiile Miercurea Ciuc – Sansimion se va asigura transportul călătorilor cu mijloace auto.
- De asemenea, vor interveni modificări și în circulația unor trenuri regio care vor fi anunțate la nivel local, în stațiile de cale ferată.
Lucrări între stațiile Suceava Vest – Stroiești în zilele de 17 şi 18 mai 2025
- trenul IR 1833 Iași – Timișoara Nord va circula ca și tren IR 12833 cu plecare din Iași la ora 04.00 și sosire în Timișoara Nord la ora 20.59.
- trenul R 9627 Timișoara Nord – Lugoj va circula ca și tren R 13327 cu plecare din Timișoara Nord la ora 19.24 și sosire în Lugoj la ora 21.40.
- trenul R 5702 Ilva Mică – Suceava va circula ca și tren R 13702, cu plecare din Ilva Mică la ora 08.25 și sosire în Suceava la ora 13.45.
CFR Călători mulțumește tuturor pentru înțelegere.
Restituire contravaloare bilete
Pasagerii care au bilete la trenurile afectate pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.
Informații despre circulația trenurilor:
- la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
- la numerele de telefon din stațiile CFR, ce sunt publicate pe cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
- în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), se introduce numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Se obțin informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
- pe site-ul companiei cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
- pe site-ul cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
- de la personalul nostru din staţii.
Despre CFR Călători:
Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.
Pentru a facilita cunoaşterea în ansamblu a celor trei companii feroviare de stat, facem precizarea că acestea sunt distincte şi au obiecte de activitate diferite:
- Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători “CFR Călători” SA (SNTFC „CFR Călători” SA) // CFR Călători = operatorul naţional feroviar de pasageri ce efectuează doar transport public de călători pe calea ferată. Serviciul de transport public este asigurat în baza unui contract de servicii publice încheiat cu statul român, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). Site – cfrcalatori.ro
- Compania Națională de Căi Ferate “CFR “ SA (CNCF „CFR” SA) // CFR Infrastructură = managerul infrastructurii feroviare din România (inclusiv stații de cale ferată/gări, peroane, treceri la nivel cu calea ferată, pasaje, pasarele pietonale, înlocuirea şi întreţinerea şinelor de cale ferată, întreţinerea şi repararea firelor de înaltă tensiune – de contact- ce permit transportul locomotivelor electrice,) care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată și alocă capacitatea de trase tuturor operatorilor de transport feroviar de călători. Site – www.cfr.ro
- Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă “CFR Marfă” SA (SNTFM “CFR Marfă” SA) // CFR Marfă = operatorul naţional de transport feroviar de marfă. Site – cfrmarfa.com.