Traseul, datorită razelor de curbură mici, unele chiar de numai 104 m, și a rampelor mari, cu declivitate maximă de 21 ‰, se aseamănă foarte mult cu celebra cale ferată Semmering (Austria), motiv pentru care a fost supranumit “Semmeringul Bănățean”. Odată cu avansarea de la Oravița spre Anina, veți descoperi peisajele montane deosebite de pe platoul Munților Semenic, urmate de alte cadre sălbatice, într-o zonă în care nu se mai află alte drumuri.
Trenul parcurge o distanță de 33 km, pleacă din Oravița, aflată la o altitudine de 218,7 m și ajunge la Anina la o altitudine de 556,4 m, rampa maximă de pe traseu înregistrându-se între Lișava și Gârliște.
De-a lungul traseului veți descoperi nu mai puțin de 14 tunele cu o lungime totală de 2,1 km și 10 viaducte cu înălțimi de peste 25 m.
Călătoria durează aproximativ 2 h și are 5 opriri: Brădișoru de Jos hc, Dobrei P. M, Lișava, Ciudanovița hc, Gârliște Hm.
Pe această rută circulă o pereche de trenuri:
- Trenul Regio 9695, pleacă din Oravița la ora 11.15 și ajunge în Anina la 13.15
- Trenul Regio 9694, pleacă din Anina la ora 14.40 și ajunge în Oravița 16.40.
Biletele pot fi cumpărate ONLINE, accesând site-ul www.cfrcalatori.ro, de la orice casă de bilete cu emitere electronică din stațiile și agențiile de voiaj CFR Călători, dar și de la automatele de bilete, în limita locurilor disponibile.
În ziua plecării trenului, biletele se pot procura atât din staţia Oraviţa, cât şi de la personalul de tren, la același preț.
Pe lângă traseul montan de o frumusețe rară, la capăt de linie veți descoperi și elementele arhitecturale aparte ale gării Anina, declarată monument istoric.
Iar in Depoul Oravița vă așteaptă o locomotivă, de epocă, cu aburi.
Sursa text: Wikipedia The Free Encyclopedia, Revista Casa de Vacanta, Descopera Travel (http://travel.descopera.ro/)