CFR Călători te invită să descoperi în fiecare weekend o destinație turistică din România!
Craiova – orașul cu cel mai frumos târg de Paște din Europa în 2022 – te așteaptă la Târgul de Paște 2023 până la 01 mai!
Pentru a vedea orarul trenurilor spre Craiova, precum și prețul biletelor de tren, intră aici.
Alege biletul dus – întors și vei beneficia de 10% reducere la tren de orice rang (Regio, InterRegio, Intercity) la clasa 1 sau a 2-a!
Sau cumpără un Card TrenPlus și vei avea 25% reducere la trenurile de rang Regio și Interregio! În plus, vei putea călători oriunde vrei tu cu aceeași reducere de 25% în decurs de un an de la data emiterii cardului!
Notă:
Biletele dus-întors nu se emit în ziua de plecare a trenului de dus! Biletul trebuie achiziţionat cu minim o zi înainte de efectuarea călătoriei!
Cardul TrenPlus nu se poate achiziționa cu valabilitate din ziua emiterii!
Pentru aceste oferte biletele pot fi cumpărate online sau de la automatele de vânzare bilete şi casele de bilete din gară sau agenţii de voiaj.
Important:
– Biletele de tren CFR Călători pot fi cumpărate de la automatele de vânzare bilete din gări cu cel puțin 5 minute înainte de plecarea trenului sau online, până la ora de plecare a trenului, cu 5% reducere!
– Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de facilități!
– Dacă ai mulți prieteni și veți călători împreună, puteți beneficia de reducerea de grup! Reducerea de grup se acordă în funcție de numărul de persoane din grup și începe de la 15%!
Condiții:
– grup format din cel puţin 20 de persoane
– se acordă reduceri la trenurile Regio sau Interregio, clasa a 2-a, călătorie simplă, pentru cererile cu o anticipație de minim 6 zile (calculată fără ziua în curs)
– oferta GRUP poate fi achiziționată numai de la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj ale CFR Călători
– reducerile se acordă tuturor membrilor grupului și nu se cumulează cu alte reduceri sau facilități (student, pensionar etc.)
– tariful de rezervare a locului la vagon clasă, respectiv a suplimentului de pat pentru rezervarea la vagon de dormit sau cușetă se achită integral pentru fiecare membru al grupului
– pentru călătoria la clasa 1 sau tren Intercity se vor achita integral diferențele tarifare corespunzătoare pentru fiecare membru al grupului.
Târgul de Paște de la Craiova, care are loc în Parcul Romanescu, are ca temă povestea „Alice în Țara Minunilor” și va rămâne deschis până în data de 01 mai.
Organizatorii invită vizitatorii într-un univers magic și plin de culoare, în zona foișorului fanfarei din Parcul Romanescu, unde vor fi întâmpinați de personaje de poveste.
Căsuțe “din turtă dulce”, decorațiuni, locuri de joacă de poveste, bărcuțe, circuit de karting, grădină zoo, terariu, iepurași, dar și alte animale pe care copiii le pot îngriji, spectacole – sunt câteva dintre surprizele pe care le-au pregătit organizatorii.
Târgul de Paște 2023 va fi deschis zilnic, între orele 12.00 – 20.00 și va oferi o varietate de produse tradiționale, de la ouă încondeiate și dulciuri, la produse de artizanat și suveniruri. Detalii târg, aici!
Craiova te așteaptă să o descoperi! Obiective turistice de top:
- Casa Băniei – cea mai veche clădire civilă din Craiova, refăcută de Constantin Brâncoveanu, locul unde în trecut se aduna Divanul Craiovei; în prezent, aici se află Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei
- Palatul Jean Mihail – unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectură din oraș, care a fost în trecut reședinta lui Jean Mihail, unul dintre cei mai bogați români; în prezent, clădirea găzduiește Muzeul de Artă, care deține șapte sculpturi ale lui Constantin Brâncuși, dar și lucrări ale pictorilor Constantin Lecca, Theodor Aman, Ștefan Luchian și Nicolae Tonitza
- Palatul Administrativ – una dintre cele mai frumoase clădiri în stil neoromânesc din oraș, care adăpostește Prefectura și Consiliul Județean Dolj
- Palatul Banca Comerțului – clădire monumentală, care adăpostește în prezent Primăria Municipiului Craiova
- Palatul de Justiție – azi, sediul Universitații din Craiova, Casa Nicolae Romanescu – sediul Casei Universitarilor, Casa Constantin Poenaru, Palatul Vorvorenilor – actualul sediu al Mitropoliei Olteniei
- Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru, Biserica Madona Dudu, Mănăstirea Coșuna (cea mai veche construcție din Craiova)
- Fântânile vechi – monumente istorice: Fântâna Jianu (situată în Grădina Botanică), Fântâna Purcarului, Fântâna Popova
- Parcul Romanescu – cel mai mare parc natural din estul Europei, care a câștigat medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din anul 1900, în cadrul căruia există mai multe puncte de atracție: Castelul Fermecat, Casa Bibescu, Podul Suspendat, Teatrul de Vară, Grădina Zoologică, Foișorul fanfarei, Hipodromul
- Grădina Botanică – una dintre capodoperele peisagistice ale orașului, în cadrul căreia se remarcă, pe lângă marea varietate de plante, cele trei lacuri și pârâul, care pornește de la Fântâna Jianu și traversează grădina.
Te așteptăm la Târgul de Paște de la Craiova!
Alte articole pe aceeași temă:
Destinații de weekend cu CFR Călători! Timișoara – Târgul de Paște! click aici
Destinații de weekend cu CFR Călători! Satu Mare – Târgul de Paște! click aici
Destinații de weekend cu CFR Călători! Oradea – Târgul de Paște! click aici
Destinații de weekend cu CFR Călători! Sibiu – Târgul de Paște! click aici
Destinații de weekend cu CFR Călători! Bucuresti – Târgul de Paște! click aici