CFR Călători îți propune să descoperi destinații turistice interesante și să participi la evenimente de top din România!

În data de 18 mai te invităm în călătorie cu trenul spre obiectivul cultural preferat, în cadrul Nopții Muzeelor 2024!

Evenimentul va avea loc în muzee din toată țara, cu profile diverse, de la artă tradițională și modernă, la tehnologie, realitate virtuală, instalații interactive, știință, istorie naturală, etnografie și multe altele.

Alege să călătorești cu trenurile CFR Călători și beneficiază de ofertele de transport:

  • biletul dus-întors – la cumpărarea cu minim 1 zi înainte de efectuarea călătoriei, reducerea* este de 10%. Detalii, aici.
  • reducerea la cumpărarea cu anticipație
    – la cumpărarea cu anticipație de la 11 zile (inclusiv) până la 30 zile față de data de plecare, reducerea* este de 10%
    – la cumpărarea cu anticipație de la 6 zile până la 10 zile față de data de plecare, reducerea* este de 5%.
    Detalii, aici.
  • cardul TrenPlus – la achiziționarea unui card, reducerea* este de 25% pentru un număr nelimitat de bilete de tren, cu date de călătorie aflate în perioada de valabilitate a cardului (timp de 1 an). Detalii, aici.
  • reducerea de grup
    – pentru grup 20 – 40 persoane, reducerea* este de 15%
    – pentru grup 41 – 80 persoane, reducerea* este de 20%
    – pentru grup mai mare de 80 persoane, reducerea* este de 25%.
    Detalii, aici.

Notă: *Reducerile se aplică la tariful de transport! Tariful de rezervare a locului la vagon clasă sau suplimentul de pat la vagon de dormit/cușetă se achită integral!

Pentru a vedea orarul trenurilor CFR Călători şi pentru a cumpăra bilete de tren, intră aici!

∗∗∗∗∗

Noaptea Muzeelor este un eveniment în cadrul căruia, muzee din multe țări din Europa și din lume își aprind luminile și își deschid porțile în aceeași noapte.
Ediția din acest an a Nopții Muzeelor se desfășoară în data de 18 mai și este una aniversară, anul acesta împlinindu-se 20 de ani de la debutul în România a acestui eveniment cultural de excepție.

Noaptea Muzeelor 2024 include expoziții, proiecții, prezentări, instalații urbane, spectacole, ateliere, experimente, animații stradale, concerte, tururi interactive și tot felul de intervenții culturale în spații muzeale, în catedrale, teatre, opere, filarmonici, mausolee, primării, castele, palate, cetăți, grădini zoologice, studiouri de creație, centre culturale, universități, în decupaje urbane creative, în spații de știință și experimentare, spații ale memoriei istorice, în pavilioane și în galerii de artă.

Vei putea participa și la numeroase proiecte inedite, ca „Istoria pe propria piele” – o reprezentație a Ludus Ursus Nigrus, Școala de Gladiatori, la Muzeul Municipiului Dej, tururi la lumina lumânărilor în Biserica fortificată din Apold, tur ghidat și minirecital cameral la Ateneul Român, lecții de balet la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din București, trei expoziții AMZEI @Romanian Design Week, expoziția „Animale fantastice: realitate sau ficțiune?” la Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie din Cluj-Napoca, „Fotokaleh”, un proiect care reconstituie tehnologic și fizic lumea pierdută a comunității turce de pe insula Ada Kaleh, la Castelul de Apă din Drobeta-Turnu Severin.
Ediția cu numărul 20 a Nopții Muzeelor va cuprinde și activități speciale, precum expoziția “Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB sau proiecte educative, ca „Prietenii Vârstnicilor” inițiat de Asociația Niciodată Singur.

La Noaptea Muzeelor 2024 participă, pentru al doilea an consecutiv, și muzee din Republica Moldova.

Programul complet al evenimentelor este disponibil, în ordine alfabetică, pe localități, pe website-ul www.noapteamuzeelor.org, cu actualizări permanente până în ziua evenimentului.

București

„Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, se alătură ediției aniversare a evenimentului Noaptea Muzeelor 2024, astfel că traficul rutier pe Calea Victoriei va fi restricționat sâmbătă, 18 mai 2024, între orele 10:00 – 22:00, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței.

În noaptea de sâmbătă spre duminică va fi disponibilă o linie specială de autobuze, care va face legătura cu principalele obiective deschise cu ocazia acestui eveniment.
Linia specială „Noaptea Muzeelor” va funcţiona între orele 18:00 şi 1:00, pe traseul Piaţa Presei – Piaţa Unirii (şi retur).

Recomandarea noastră: Muzeul CFR București – ,,Hai în trenul de noapte”

Muzeul CFR te invită să parcurgi istoria de peste un secol a uneia dintre cele mai spectaculoase invenții omenești – calea ferată.
Punctul de atractie principal este Diorama demonstrativă de traseu feroviar românesc, cea mai mare din țară. În cadrul muzeului vei vizita biroul original al inginerului Anghel Saligny și vei admira numeroasele machete de locomotive cu abur, colecția de machete de vagoane de marfă, ori cea de semnale vechi.
Program vizitare sâmbătă 18.05.2024:
10:00 – 16:00 și 20:00 – 02:45
Adresă: Calea Griviței, nr. 193 B (lângă Gara de Nord).

Călătoreşte cu CFR Călători spre obiectivele culturale preferate din cadrul Nopții Muzeelor 2024!

Instalează aplicația CFR Călători Bilete online și cumpără biletul direct de pe telefon!

sau

Cumpară bilete ONLINE în trafic intern

Cumpără

Surse text: https://noapteamuzeelor.org/