18 septembrie 2017/ update ora 08.30

Din cauza întreruperii circulației în cursul nopții între Ilva Mică şi Vatra Dornei, trenurile  IR 1765 și IR 1837 Iași – Timișoara Nord circulă cuplate din Vatra Dornei, pe rută alternativă prin Siculeni - Brașov – Sibiu – Adjud – Alba Iulia – Simeria – Arad – Timișoara Nord, respectiv prin Siculeni – Cluj-Napoca. În Siculeni și Adjud călătorii vor primi apă.

https://goo.gl/upPBwL / preluare informare CFR Infrastructură

 ------

18 septembrie 2017 / ora 06

collage furtuna violenta

Începând cu seara zilei de 17 septembrie, la nivelul activității feroviare se lucrează în regim de comandament pentru gestionarea situației de criză generată de fenomenele meteo violente. Conducerile companiilor au dispus suplimentarea personalului feroviar și a materialului rulant de ajutor atât la nivelul unităților de bază (stații, Districte, Depouri, Revizii, etc) cât și a Dispeceratelor Regionale și Centrale Cluj, Timișoara, Brașov și Iași.

In cursul nopții, sute de angajați feroviari, zeci de drezine pantograf si locomotive Diesel au acționat pe raza a 4 regionale: Timișoara, Cluj, Iași și Brașov

Personalul feroviar a intervenit cu utilaje pentru tăierea și îndepărtarea copacilor căzuți pe calea ferată și cu drezine pantograf pentru remedierea deranjamentelor tehnice la liniile de contact. 
In vederea restabilirii activității se intervine în continuare, astfel încât circulația trenurilor în toate zonele afectate să fie reluată în condiții de siguranță.

Efectele furtunii:
◘linii de contact rupte
◘copaci smulși din rădăcini și prăbușiți pe linia de cale ferată
◘stâlpi de telecomunicații rupți
◘mijloacele de comunicație convenționale întrerupte
◘tensiunea de alimentare în linia de contact întreruptă în stații și pe mai multe secții CF

Măsurile operative au ca principal scop reluarea circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă.

Dacă pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor să renunțe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată, în vigoare.

Informații CFR 021 9521. MULȚUMIM pentru înțelegere.

Arhivă Comunicate de presă