Bucureşti, 19 noiembrie 2017
Circulația trenurilor afectată de furturi la componentele feroviare de cale ferată dintre Fundulea și Sărulești


UPDATE, ora 09.45
Au fost finalizate lucrările de înlocuire a releelor furate. Circulația se desfășoară în condiții normale începând cu această oră.

Ora 8.30
Preluare comunicat CFR Infrastructură:
https://goo.gl/d82EzZ

Circulaţia feroviară între Fundulea și Sărulești, pe Magistrala București-Constanța, se desfăşoară de la ora 8, în condiţii speciale, de tip cale liberă, sub atenta supraveghere a personalului feroviar care dirijează traficul pe bază de comandă telefonică.


Măsura a fost impusă după ce persoane necunoscute au furat 46 de relee, devastand dulapurile instalațiilor de dirijare. Până la înlocuirea componentelor sustrase și remedierea deranjamentelor tehnice produse la instalațiile de dirijare a traficului, trenurile înscrise în circulație vor acumula întârzieri în graficul de circulație de 10-20 de minute pe porţiunea afectată, întârzieri care modifică implicit și ora de sosire la destinație.

Cerem scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de aceste acţiuni infracționale care afectează grav traficul feroviar şi îi asigurăm că toate măsurile operative întreprinse au ca principal scop derularea circulaţiei în condiţii de siguranţă în timpul lucrărilor de înlocuire a componentelor furate şi reluarea traficului în condiții normale în cel mai scurt timp.


Achiziţionarea materialelor feroase şi neferoase, utilizate în activitatea feroviară, este interzisă şi constituie contravenţie sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 lei, potrivit OUG 31/2011, iar cei care vor săvârşi această contravenţie vor achita, pe lângă amenda contravenţională şi un tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare în cauză şi a manoperei aferente.


Pasagerii care au bilete/abonamente și vor să renunțe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată, în vigoare.


----- INFO UTILE:
- 0219521 – info CFR;
- 021.319.0358 Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;

Arhivă Comunicate de presă