preluare informare CFR SA

București, 3 septembrie 2017

Trafic feroviar reluat între Bixadul Oltului și Băile Tușnad
UPDATE, ora 22.00
Trenul IR 1465 și reluat circulația la ora 21.33, dublat cu locomotivă Diesel.

UPDATE, ora 21.10
Trafic feroviar reluat între Bixadul Oltului și Băile Tușnad
Începând cu ora 21.10 s-a reluat circulația feroviară între Bixadul Oltului și Băile Tușnad, trenurile fiind dublate cu locomotive Diesel. Primul tren reînscris în circulație este trenul internațional 1406-1. Următoarele trenuri care vor pleca sunt: IR 1645, IR 1646 și R 4513.

UPDATE, ora 18.25
Trafic feroviar oprit temporar
Circulaţia feroviară este oprită temporar la această oră pe secția Brașov -
Deda, unde mai mulți copaci au fost smulși de vijelie, iar în cădere au rupt firele de alimentare cu energie electrică și s-au prăbușit pe calea ferată între stațiile Malnaș Băi - Bicsadu Oltului și Voșlăbeni - Gheorghieni.
În acest moment 4 trenuri de călători staționează până la finalizarea operațiunilor de intervenție, în desfășurare la această oră:
♦ IR 1645 - staționează în Bodoc
♦ IR 1646 - staționează în Sânsimion
♦ R 4513 - staționează în Sfântu Gheorghe
♦ R 4513 - staționează între Voșlăbeni și Gheorghieni
Personalul feroviar intervine cu utilaje pentru tăierea și îndepărtarea copacilor căzuți pe calea ferată și cu drezine pantograf pentru remedierea deranjamentului tehnic la linia de contact.
CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă.
Incendiu la vegetație între Timișu de Sus și Dârste

UPDATE, ora 15:45
A fost stins incendiul de vegetație izbucnit în zona căii ferate, între stațiile Dârste și Timișu de Sus. Trenurile de călători, care au staționat în gările adiacente, vor fi reînscrise în circulație în funcție de rang.
Incendiu la vegetație între Timișu de Sus și Dârste
Pompierii militari și personalul feroviar intervin la această oră pentru stingerea unui incendiu de vegetație izbucnit în zona căii ferate, între stațiile Dârste și Timișu de Sus.
Circulația trenurilor este oprită în acest moment pentru a permite accesul și intervenția cu autospeciale, iar alimentarea cu energie electrică a liniei de contact a fost de asemenea întreruptă, astfel încât intervenția pompierilor să se desfășoare conform procedurilor pentru astfel de evenimente.
La această oră trenurile IR 1937, IR 1645, R 15932 și R 14033 staționează temporar în gările Predeal, Timișu de Sus și Dârste.

Arhivă Comunicate de presă