23 august 2017

Ora 12.20, circulație feroviară redeschisă între Câineni și Cornetu

Update ora 8 / Vâlcea: tir pe calea ferată

La această oră o macara de mari dimensiuni eliberează gabaritul pentru reluarea circulației.
Traficul se desfășoară cu preluarea pasagerilor de la trenurile afectate cu mijloace auto.
================
În seara zilei de 23 august un tir a ieșit de pe șosea intrând în gabaritului căii ferate între localitatile Câineni și Cornetu,

În jurul orei 20.55, la o curbă după stația Câineni, trenul Regio 2464 Podu Olt - Băbeni a intrat în coliziune cu tirul și a deraiat.

În tren, în afară de personalul feroviar, se mai aflau 4 pasageri. Aceștia au fost preluați de mijloace auto, puse la dispoziție de companiile feroviare, și au fost transportați la destinație. La locul incidentului a ajuns ambulanța SMURD care a preluat un călător rănit și pe mecanicul de locomotivă.

Până la eliberarea liniei curente la toate trenurile cu circulație în zona afectată, se va asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto.

Echipe feroviare de la Siguranța Circulației CFR Călători și CFR Infrastructură s-au deplasat la fața locului și lucrează pentru eliberarea liniei și pentru reluarea circulației în condiții de siguranță.