http://cfrcalatori.ro/ro/oferte/reduceri-pentru-copii#copii

DE LA AGENŢI AUTORIZAŢI DE CFR CĂLĂTORI. În punctele de oprire – staţii de cale ferată, halte de mişcare, halte comerciale – deservite de agenţi autorizaţi se emit legitimaţii de călătorie pentru relaţiile mai solicitate – distanţe de maxim 160 km, dar numai pentru un singur tren (cu plecare din staţia respectivă), urmând ca, în caz de necesitate, pentru călătoriile mai lungi, să se procure în continuare legitimaţii de călătorie de la una din staţiile de cale ferată din parcurs.

În cazul trenurilor directe, ce deservesc relaţii de călătorie mai mari de 160 km, pentru călătorii care se urcă din punctele de oprire deservite de agenţi autorizaţi, personalul de tren va emite legitimaţii de călătorie la tarif de casă, conform prevederilor lit. D.1.

Pentru călătorii care se urcă în tren din puncte de oprire deservite de agenţi autorizaţi şi beneficiază de gratuitate la călătoria pe calea ferată, biletele de călătorie gratuită vor fi vizate/emise de personalul de tren, cu respectarea reglementărilor în vigoare;